Napreduje obnova škola u Vojvodini

VIDEO K9: 48 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini dobilo je ukupno nepunih 145 miliona dinara po osnovu svojih projekata za adaptaciju, sanaciju ili investiciono održavanje.

0
149

Prilikom predstavljanja projekata investicionih ulaganja 25. apila, pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš je podsetio da su oni započeti 2017. godine, kada je prvi put i raspisan konkurs za tu namenu.

Zamena stolarije, sanacija krovne konstrukcije i zamena krovnog pokrivača, energetska sanacija objekta, rekonstrukcija instalacija i grejanje objekata i dalje su među prioritetnim potrebama vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini.

Projektima, u okviru kojih su danas potpisani ugovori, obuhvaćeno je ukupno 48 korisnika, od toga 44 ustanove obrazovanja i četiri jedinice lokalnih samouprava, kojima su odobrena sredstva za izvođenje građevinskih radova na objektima, četiri predškolske ustanove, 28 osnovnih škola, 12 srednjih škola i četiri doma učenika.

U skladu s finansijskim planom nadležnog sekretarijata, iz budzeta je izdvojeno 144.159.702 dinara.

Na konkurs pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, inače, pristiglo je 226 prijava za potrebe 209 ustanova, a ukupan iznos traženih sredstava prelazi milijardu dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.