Napreduje obnova škola u Vojvodini

VIDEO K9: 48 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini dobilo je ukupno nepunih 145 miliona dinara po osnovu svojih projekata za adaptaciju, sanaciju ili investiciono održavanje.

137

Prilikom predstavljanja projekata investicionih ulaganja 25. apila, pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš je podsetio da su oni započeti 2017. godine, kada je prvi put i raspisan konkurs za tu namenu.

Zamena stolarije, sanacija krovne konstrukcije i zamena krovnog pokrivača, energetska sanacija objekta, rekonstrukcija instalacija i grejanje objekata i dalje su među prioritetnim potrebama vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini.

Projektima, u okviru kojih su danas potpisani ugovori, obuhvaćeno je ukupno 48 korisnika, od toga 44 ustanove obrazovanja i četiri jedinice lokalnih samouprava, kojima su odobrena sredstva za izvođenje građevinskih radova na objektima, četiri predškolske ustanove, 28 osnovnih škola, 12 srednjih škola i četiri doma učenika.

U skladu s finansijskim planom nadležnog sekretarijata, iz budzeta je izdvojeno 144.159.702 dinara.

Na konkurs pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, inače, pristiglo je 226 prijava za potrebe 209 ustanova, a ukupan iznos traženih sredstava prelazi milijardu dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.