Napreduje izgradnja najdužeg tunela u Srbiji

VIDEO K9: Izgradnja Fruškogorskog koridora, koja je počela 1. maja 2021. godine, trebalo bi da rastereti saobraćaj u gradskom jezgru Novog Sada, spoji industrijske zone i bolje poveže Srem i Mačvu sa Banatom.

0
73

U toku su radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će u dužini od 45,2 kilometra povezati Novi Sad i Rumu, i u čijem okviru će biti izgrađen i najduži tunel u Srbiji, dugačak 3,5 kilometara.

U isto vreme napreduju i radovi na tunelu „Iriški venac“ i na izgradnji mosta preko Dunava između Kovilja i Petrovaradina, koji je takođe deo Fruškogorskog koridora.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, podsetio je na to da je Narodna skupština donela odluku da ratifikuje kredit za izgradnju Fruškogorskog koridora deset dana pre početka rata u Ukrajini, a da se radovi odvijaju prema planu uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koje i mi osećamo.

Direktor „Koridora Srbije“, Aleksandar Antić, naglasio je ovom prilikom da radovi teku planiranom dinamikom i izrazio zahvalnost kompaniji CRBC i izvođaču na izuzetnoj posvećenosti ovom poslu.

Pored predsednika Pokrajinske vlade i direktora „Koridora Srbije“, događaju u subotu su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, predstavnici Ambasade NR Kine i direktor kompanije CRBC u Srbiji Jang Dong. Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je i svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC, koja izvodi radove, i Ambasade NR Kine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.