Napreduje II faza radova u Jugovićevu

VIDEO K9: I pored visokih temperatura koje se poslednjih dana mere u čitavoj Srbiji pa tako i u Novom Sadu, naša ekipa danas je zatekla veliki broj radnika angažovanih na izgradnji stambenih objekata u naselju Jugovićevo. Prva faza radova je pri kraju, a drugu faza je u punom jeku, tokom koje je planirana izgradnja dodatne infrastrukture i više od 1.000 parking mesta.

0
56

Napreduju radovi na izgradnji stambenih objekata u naselju Jugovićevo.

Do sada je izgrađena podzemna infrastruktura, odnosno vodovodne i kanalizacione mreže, topla voda, elektroenergetske i telekomunikacione instalacije.

Potom su usledili radovi na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u vrednosti od 331 milion dinara. Izgrađene su saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1.314 metara, pešačke i biciklističke staze i 610 parking mesta. Kompletan prostor osvetljen je sa 57 stubova javne rasvete.

Druga faza radova podrazumeva i postavljanje 117 stubova javne rasvete.

U toku je izrada parkinga od betonskih ploča, zatim betonskih ivičnjaka i tampon slojeva, kao i iskopa sa nasipom od peska za potrebe podzemnih instalacija.

Podsetimo, u Jugovićevu je u toku izgradnja 12 stambenih objekata za kolektivno stanovanje za pripadnike snaga bezbednosti sa ukupno 1.972 stambene jedinice.

Izgradnju finansira Republika Srbija, kao i Grad Novi Sad sa preko milijardu dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.