Bivši direktor Vodovoda – neće da plati

VIDEO K9: Televizija Kanal 9 je pokrenula postupak izvršenja protiv bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije Miloša Stanisavljevića zbog neizmirenih troškova po presudi Prekršajnog suda u Novom Sadu.

606

Prema prvostepenoj presudi Prekršajnog suda u Novom Sadu donetoj u aprilu prošle godine, Miloš Stanisavljević, tada direktor i odgovorno lice u JKP Vodovod i kanalizacija, nije Kanalu 9 dostavio odgovor na niz traženih informacija od javnog značaja u predviđenom zakonskom roku, zbog kojih je učinio prekršaj iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

“Okrivljeno odgovorno lice je postupilo sa jedinstvenim umišljajem, jer su prekršaju učinjeni usled propuštanja dužnog nadzora, odnosno nedostavljanja traženih informacija, svesno da može nastupiti zabranjena posledica, obzirom da je tužilac uputio veći broj zahteva JKP Vodovodu i kanalizaciji kao organu vlasti, i pristajanjem i prihvatanjem posledice, obzirom da ni po jednom zahtevu nije dostavljena ni jedna informacija, odnosno da sa više istih vremenskih povezanih prekršaja, koji čine jednu celinu, čini prekršaj u produženom trajanju”, stoji u presudi koju je potpisala sudija Mirjana Džinović.

Prema ovoj presudi, Miloš Stanisavljvić kao tada odgovorno lice u JKP Vodovod i kanalizacija, trebao je da Kanalu 9 izmiri troškove u iznosu od 129.000 dinara, a Apelacioni prekršajni sud je 25. decembra prošle godine nakon žalbe Kanala 9 preinačio prvostepenu presudu i Kanalu 9 dosudio troškove u iznosu od 167.250 dinara koje on do danas nije uplatio na račun K9.

Kako su odavno prošli svi zakonski rokovi do kojih su ovi troškovi morali biti izmireni, Kanal 9 je pokrenuo postupak izvršenja protiv Stanisavljevića za naplatu svojih potraživanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.