Napadi na novinare Info Vranjske

  VIDEO K9: Novinari portala Info Vranjske ponovo su izloženi uvredama i pretnjama, upozorilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

  0
  21

  Nakon najnovijih napada na novinare portala Info Vranjske postoji pojazan da su njihova bezbednost i sloboda rada i izražavanja ozbiljno ugroženi, saopštio je NUNS.

  U saopštenju Fudbalskog kluba Mineralac iz Vranjske Banje, Portal Info Vranjske je nazvan “antisrpskim” i “antidržavnim”, novinar Slavomir Kostić “dežurnim idiotom” i “pacovom”, a potom je na igralištu ovog kluba u Banji okačen transparent sa natpisom
  “Kostiću smeće, Mineralac ti nikada reket plaćati neće”, kažu u NUNS-u.

  NUNS podseća da je u julu urednik ovog portala Saša Stojković u saopštenju lokalnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke nazvan “ljudskom gnjidom”, “lenjivcem”, “svinjom” i “albanskim plaćenikom”, a u negativnom kontekstu je pominjana i njegova porodica.

  Redakcija portala Info Vranske zahteva da se o ovom pritisku i napadu izjasne lokalno tužilaštvo, policija i ombudsman.

  NUNS od nadležnih organa očekuje da istraže sve okolnosti nemilog događaja, a o ovom slučaju i podnetoj prijavi informisaće i Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, kao i međunarodne asocijacije novinara i medija.

  U NUNS-ovoj bazi napada na novinare od početka godine zabeležena su 147 incidentnih događaja prema novinarima, a od toga 27 napada, 39 verbalnih pretnji, devet pretnji i napada na imovinu i 72 pritiska.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.