NAPAD NA SIRIJU SVE IZVESNIJI

644

(VIDEO K9) Nešto pre podneva ratni avioni i vojni transporteri stigli su u britansku vojnu bazu na Kipru, na manje od 160 kilometara  od Sirije. Sve je izvesnije da će ova zemlja biti napadnuta, jer su Sjedinjene američke države ocenile da je ovde korišćeno hemijsko oružje. List “Njujork tajms” piše da je ovo  scenario koji je korišten u našoj zemlji – bombardovanje bez dozvole Ujedinjenih nacija.

 
Predsednik SAD Barak Obama razmatra kako da se odgovori na navodnu upotrebu hemijskog oružja u sukobima sirijskih vlasti i pobunjenika. Američki ratni brodovi, opremljeni krstarećim raketama, već se nalaze u Mediteranu. Hemijski napad je, prema Obaminim rečima, veliki razlog za ozbiljnu zabrinutost. 
 
Iran i Rusija ne slažu se sa napadom. Upozoravaju da pokušaji da se zaobiđe Savet bezbednosti i da se stvore veštačka i neosnovana opravdanja za vojnu intervenciju mogu da  donesu samo nove patnje.
 
Hemijski napad se navodno dogodio u Damasku, prošele nedelje,  gde je poginulo više od 1000 ljudi. Ovim se bave istražitelji Ujedinjenih nacija, koji intrevjuišu svedoke i prikupljaju uzorke. Sirijske vlasti ovo su demantovale i rekle da su takve informacija politički motivisane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.