Napad na Crni ovan i CK13

Omladinski centar CK13 i Crni ovan sinoć su ponovo bili na meti organizovanih napadača.

0
151

I CK13 i Crni ovan zastupaju jasne antifašističke stavove i spadaju u malobrojna mesta alternativne kulture u Novom Sadu.

Napad se dogodio u noći pred obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, piše portal 021.rs.

U napadu na Crni ovan, u pasažu Dunavske ulice, srušen je baštenski inventar preko kojeg je položena zastava Vojvodine. Sa zida Crne kuće, u Vojvode Bojovića, pocepan je baner.

Oba mesta su i ranije bila na meti napada neofašista i pretpostavlja se da je i najnoviji napad organizovan kao provokacija i zastrašivanje pred obeležavanje Dana pobede.

O incidentima je obaveštena policija i postoje snimci napadača.

Vlasnik Crnog ovna Bojan Šovljanski kaže za 021.rs da je jasno ko stoji iza napada i da datum nije slučajno izabran.

“Očigledno je da su za ovo odgovorne neofašističke organizacije. To je sasvim jasno jer su mete bili Crna kuća i Crni ovan. Nadzor je pokazao da su kod nas bili oko tri časa posle ponoći, a 15 minuta kasnije sedam lica je cepalo baner kod CK13. Da su to neonacisti uradili vidi se i po tome što su ostavili političku poruku u vidu bačene zastave Vojvodine na zemlju ispred našeg objekta. Oni su time želeli da se identifikuju i predstave, jer su oni tu zastavu i doneli i ostavili je tako”, navodi Šovljanski za 021.rs.

U izjavi za 021.rs, vlasnik Crnog ovna kaže da, iako je materijalna šteta mala, poruka je jasna, a to je širenje straha i teror.

Pre nekoliko nedelja, pocepani su baneri na Crnom ovnu. U januaru je grupa neofašista sa bokserima, palicama i mačetom pokušala da uđe u lokal. Tom prilikom su povređene dve osobe. 

Policija je posle privela S. D. (22), D. A. (23) i M. G. (21) iz Novog Sada koji su dobili krivične prijave za nasilničko ponašanje i zabranu prilaska Crnom ovnu.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.