Nakon vatre – voda

VIDEO K9: Stanari zgrade čiji je krov izgoreo u požaru u ulici Jožefa Marčoka na Limnu sada strahuju da će im stanovi biti poplvaljnei od kiše jer krov još uvek nije saniran, pa gornji spratovi već uveliko prokišnjavaju. Kako kažu, radovi su počeli tek u ponedeljak, 12 dana nakon požara.

0
36

Dve nedelje nakon požara u zgradi na Limanu IV, u ulici Jožefa Marčoka 3, stanari zgrade su i dalje u problemu, ovoga puta ne zbog vatre, nego zbog vode.

Krov koji je potpuno izgoreo nezaštićen je i tek se sada čisti pa se voda tokom ovih kišnih dana sliva na šesti i peti sprat, a stanari na nižim spratovima strahuju da će voda stići i do njih.

Stanari su se, videvši da na obećanu pomoć ne mogu toliko dugo da čekaju, sami organizovali i tokom prošlog vikenda napravili radnu akciju, nakon čega su službe koje su zadužene za saniranje krova počele sa raščišćavanjem krova.

Većina stanara sa prvog, drugog i trećeg sprata vratili su se u svoje domove, jer su ovi stanovi koliko toliko funkcionalni za život, kaže Ivana Lukić, zamenica predsednika Saveta stanara.

Na četvrtom i petom spratu vratili su se samo u dva stana, dok su stanovi na šestom spratu devastirani i prazni.

Oni koji su pretrpeli veliku štetu i dalje su smešteni u hotelu Vojvodina, dok se drugi, kako je rekla naša sagovornica, boje da se vrate u sopstveni stan zbog celokupne situacije.

Gradonačelnik Novog Sada poručio je da postoje određene procedure i pravila koja moraju da budu ispoštovana te da će krov zgrade biti saniran nakon što se uradi projekat rekonstrukcije i procena zatečenog stanja. Za našu televiziju potvrdio je da će Grad finansirati rekonstrukciju krova i zajedničke instalacije.

Ono čega se svi boje jeste da će ih enormna šteta koju su srećom izbegli u toku požara, sada stići jer zbog procedure prolazi vreme dok prete loši vremenski uslovi, a kako su nam rekli, spremni su i da sami na rate plate radove ako je to uslov za brže odvijanje radova na sanaciji krova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.