Nakon Riblje, na jesen i uređenje Satelitske pijace

VIDEO K9: Nova praksa u radu skupštinskih organa je da se sednice saveta održavaju u javnim i javno-komunalnim preduzećima. Tako je i 35. sednica Saveta za komunalnu delatnost održana u Tržnici, gde su članovi Saveta postavljali pitanja o radu ovog preduzeća. Ono što je novo jeste da će Riblja pijaca biti gotova u septembru, a nakon toga sledi uređenje i Satelitske pijace.

630

Na Savetu za komunalne delatnosti održanom u JKP “Tržnica” moglo se čuti da se završetak Riblje pijace i parterno uređenje Trga Republike očekuje u septembru, a na jesen bi trebalo da počne i uređenje Satelitske pijace, koje kasni zbog neuređenih imovinsko-pravnih odnosa.

Saša Novaković, predsednik Saveta za komunalne delatnosti istakao je da se sa radom javno-komunalnih preduzeća članovi ovog radnog tela skupštine Grada Novog Sada najbolje mogu upoznati upravo na ovaj način.

“Još prošle godine smo usvojili tu praksu rada, da idemo u svako javno preduzeće koje pripada Savetu za komunalne delatnosti, jer ono što direktno u preduzećima možemo čuti o njihovom radu je dragocenije od materijala koji dobijamo na sednicama”, rekao je Novaković.

Inače, kako se čulo na ovoj sednici, najprofitabilnije pijace u našem gradu su Kvantaš, Najlon, Futoška i Limanska, dok je ekonomski neisplativa pijaca u Sremskoj Kamenici.

Novina u radu JKP “Tržnica” jeste i organska pijaca koja raspolaže sa 36 mesta na kojima izlagači našim sugrađanima nude proizvode prirodnog porekla i garantovanog kvaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.