Nakon razgovora s Vučićem, Maja Pavlović prekinula štrajk glađu

VIDEO K9: Vlasnica TV Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu, nakon što je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila "čvrste garancije" da će on brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema.

0
295

Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu nakon što je predsednik Srbije dao “čvrste garancije” da će u narednih 10 dana kontaktirati nadležne institucije kako bi se videlo na koji način problem Kanala 8 može da bude rešen u skladu sa zakonom.

Pavlović je nakon sastanka s Vučićem izjavila da je razlika u odnosu na sastanak koji je imala s premijerkom u maju ta što od današnjeg sastanka nije pravljen, kako je navela “cirkus” i predstava za medije.

Predsednik se, prema njenim rečima, držao suštine i sadržine onoga što je iznela u zahtevima kada je pre 19 dana po treći put započela štrajk glađu. Na sastanku su, kako je rekla, predsedniku predstavljeni i pritisci sa kojima je Kanal 9 suočen, kao i zakonske promene koje je neophodno napraviti u cilju opstanka lokalnih i regionalnih medija.

Ona je navela da se Vučićem dogovorila da se ponovo vide u Beogradu ukoliko se ništa ne dogodi u narednih desetak dana.

Na sajtu predsednika Srbije navedeno je da je Aleksandar Vučić razgovarao s vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović.

Vučić je, kako je navedeno, saslušao i razumeo probleme sa kojima se suočava Kanal 9 te naglasio da država ne može odjednom sve da reši, ali će brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema.

„Svestan sam da je situacija komplikovana, ali ćemo, u skladu sa zakonom i uz mnogo napora, pomoći da se problem reši“, istakao je predsednik Vučić koji je zamolio Maju Pavlović da prekine štrajk glađu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.