Nakon dve decenije gradnje, otvorena sportska hala u Gajdobri

VIDEO K9: Na dan seoske slave, Petrovdan, u Gajdobri je danas svečano otvorena sportska hala, čija je izgradnja trajala više od 20 godina.

755

Nakon više od dve decenije od početka izgradnje, u Gajdobri je svečano otvorena sportska hala.

Objekat je opremljen sportskim semaforima, koševima, rukometnim golovima, konstrukcijom za odbojku, a izgrađen je, kako je rečeno, u cilju da deca, rekreativci i sportski klubovi imaju uslove da se bave sportom i da se zaustavi migracija mladih ka gradu.

Izgradnju je značajnim sredstvima finansirala Pokrajinska vlada, koja je kroz konkurse, finansirala i druge slične projekte u Vojvodini, čija se realizacija uskoro očekuje.

U narednih nekoliko nedelja, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, počeće i radovi na rekonstrukciji stadiona u Zrenjaninu i Subotici, a već sutra i pripremni radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu..

Ukupna vrednost projekta Sportske hale u Gajdobri iznosi 2.500.000,00 dinara, a po konkursu je 1.200.000 dinara Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dodelio Opštini Bačka Palanka, koja je iz budžeta izdvojila ostatak sredstava.

Projekat je realizovala Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj Opštine Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.