Najzdravije majčino mleko

VIDEO K9: Na kraju smo ovogodišnje Svetske nedelje doljenja, koja je brojnim akcijama promovisana u zdravstvenim ustanovama širom zemlje. U Zrenjaninu je tim povodom u Opštoj bolnici "Đorđe Jovanović " održana konferencija za medije na kojoj je bilo reči o značaju podrške dojiljama.

0
303

Svake godine od 1. do 7. avgusta u 170 zemalja sveta, obeležava se Svetska nedelja dojenja, kako bi se povezali znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i kako bi se obezbedila podrška dojenju u cilju unapređenja zdravlja majke i deteta.

Ovogodišnja, 26. po redu, nedelja dojenja u zrenjaninskoj bolnici odvija se pod sloganom “Temelj za zdrav život”. Tim povodom je u Opštoj bolnici održana konferencija za medije na kojoj je o značaju dojenja i podršci dojiljama govorila šef odseka neonatologije dr Svjetlana Ždrale.

Dr Ždrale je istakla i da se u našoj zemlji najveći broj majki odlučuje za dojenje i da je bitno napomenuti da zablude o ” lošem” i ” dobrom” majčinom mleku treba razjasniti.

Dr Ždrale je najavila da će se od 1. do 7. oktobra održati Nacionalna nedelja dojenja u našoj zemlji, kada će biti organizovana veća akcija u našem gradu. Ona je ovom prilikom pozvala medije da proprate akciju i ukažu javnosti na značaj pružanja podrške majkama i dojenju. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.