OMBUDSMAN: NAJVIŠE PRITUŽBI NA RAD GRADSKE UPRAVE

VIDEO K9:Broj pritužbi građana koji godišnje stigne na adresu Pokrajinskog ombudsmana je nešto više od 1200. U proteklom periodu znatno je smanjen broj pritužbi na rad pravosudih organa, dok je povećan broj na rad inspekcijskih službi u svim opštinama.

802

Pritužbe građana koje stižu na adresu pokrajinskog ombudsmana su najrazličitije. Ipak, najveći je broj žalbi na zdravstvo, rad gradske uprave i inspekcije. Prema rečima gospođe Muškinja situacija je složena ali se popravlja. Najbitnije je da građani prijavljuju nepravilnosti, pa će se tako lakše i otkloniti.

Koliko god da se situacija popravalja, velike promene ne bismo trebali da očekujemo skoro.

Komenentare političkih stranaka ne bih komentarisala, rekla je Muškinja na pritužbu Treće Srbije koji joj zameraju da se previše meša u rad gradskih institucija za kulturu. Kako kaže, oni su nezavisan i samostalan organ koji nadzire rad organa uprave, i u njihovom radu političke stranke nemaju značaja.

Po pritužbi građana rok za postupanje je 30 dana. Prvi korak je obaveštavanje podnosioca pritužbe, a zatim se obraćaju organu na koji se pritužba odnosi da se izjasni o navodima iz pritužbe. Iako se o tome najviše govori, zanimljivo je da na korupciju u zdravstvu ima najmanje pritužbi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.