Najviše buba oko pijace

VIDEO K9: Najezdom buba najviše su pogođeni stambeni objekti oko pijaca, saznajemo u Ciklonizaciji. Ako su bube već nastanjene u zgradi, važno je da se deratizacija obavi u svim stanovima, inače nema svrhe, jer insekti prelaze iz jednog stana u drugi i velikom brzinom se množe, kažu stručnjaci, koji dodaju da je u zimskom periodu povećana i pojava glodara.

0
483

Nekad je i do 100 poziva dnevno upućeno call centru Ciklonizacije zbog problema sa bubama ili glodarima, kažu u ovom preduzeću.

Ističu da je važno raditi na prevenciji ili čim se pojave, te savetuju građanima da odmah reaguju kako bi problem bio saniran na vreme i u početnom stadijumu.

“Upravo su ljudi oni koji im daju prostor i hranu. Najvažnije je zatvoriti sve prolaze kroz koje mogu da prođu, naravno učiniti im hranu nedostupnom. Naša preporuka je uvek da se obrate stručnjacima, da nas pozovu i to da nas pozovu čim primete problem. Ukoliko se problem zapusti, onda je potrebno 2,3,5 rituala da bi se problem rešio, a ako nas zovu u samom početku, onda taj problem može da se reši”, rekao je Dario Aćimović iz Ciklonizacije.

Kako ističe Aćimović, ni jedan deo grada ne može se istaći kao najugroženiji, ali pojedine zgrade jesu, posebno na područjima oko pijaca. U slučaju da zgrada ima problem sa insektima, važno je da se svi stanari zajedno obrate Ciklonizaciji, koja u tom slučaju pravi plan i svaki stan detaljno dezinfikuje. Kako bi deratizacija imala smisla, mora biti sprovedena u svim stanovima, jer u suprotnom, bube se vrate iz netretiranog stana nakon određenog vremena.

“To se menja tokom godine, ali generalno gledano, to su bube, mravi, u ovom periodu možda malo više glodari, jer je to vreme kada se oni povukli iz prirode bliže čoveku, a čovek im je spremio hranu i topao prostor. Ali generalno, mi tokom cele godine imamo isti problem kada je reč o stanu”, kazao je Aćimović.

Broj telefona na koji sugrađani mogu da pozovu i prijave problem je 021/641-23-22. Svaki problem da li sa insektima ili glodarima se rešava individualno i prati se dok se ne reši.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.