Najuspešnijim diplomcima medicine uručeni ugovori o radu i poziv da ostanu u Srbiji

Najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji danas su u Beogradu uručeni ugovori o radu uz poziv da ostanu u Srbiji i učine je "još lepšom".

0
58

Predsednik države Aleksandar Vučić uručio je ugovore za dvanaest najboljih diplomaca, od 200 koliko ih je prisustvovalo svečanosti u Palati “Srbija” i najavio da će lekari i medicinski tehničari imati “značajno veća primanja pre kraja godine”.

“Hoćemo da ostanete ovde, da se borite, da vodite zdravstvo i našu zemlju. Od vas tražim odgovornost, ozbiljnost, težak rad, sad imate mnogo više obaveza nego prava. Hvala na do sad pokazanoj ozbiljnosti i radu”, rekao je Vučić.

On im je poručio da “nema ničeg boljeg i časnijeg nego da učine sve što mogu za ljude i svoju dražvu”.

Nagrađeni su zahvaljujući se istakli da postupak države pokazuje da se “trud isplati” i obećali da će biti najbolji stručnjaci kao što su to bili za vreme studija.   

Ministarka zdravlja Danica Grujičić poželela im je “dobrodošlicu u državno zdravstvo, temelj opstanka i ozdravljenja našeg naroda”, ističući da su “najbolji i da se od njih najviše i očekuje”.

Ona je navela da je država prepoznala da je zdravlje središnji resurs, što se pokazalo izgradnjom bolnica i drugim ulaganjima, dodajući da je sigurna da će nagrađani uložiti sve svoje znanje.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Lazar Davidović je podsetio da studije medicine traju šest godina i traže veliko odricanje, kao i da im država priznaje da pripadaju najboljim mladim ljudima.

“Radićete u mnogo boljim uslovima nego prethodne generacije jer je puno više uloženo nego ranije. Svoje profesionalne ambicije imaćete mogućnosti da ovde, u Srbiji, realizujete”, rekao je Davidović.

( Autor: Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.