Najskuplje je nesavesno lečenje

VIDEO K9: Nedostatak kontrole i nepostupanje po prijavama u zdravstvu ugrožava prava pacijenata, a ponekad dovodi i do smrti, smatraju u Udruženju za zaštitu prava pacijenata na savesno lečenje Help.

13

Sudeći prema brojnim propustima koji dovode do toga da se ne preduzima sve kako bi zdravstvena zaštita bila podignuta na zadovoljavajući nivi, državni organi zaduženi za zaštitu prava pacijenata na savesno lečenje, počev od Ministarstva zdravlja, nisu dorasli svom poslu i ne rade ga kako treba, smatraju u Udruženju Help iz Novog Sada.

Nakon što dobiju prijavu o tome da je došlo do nesavesnog lečenja i da postoji potreba za sprovođenjem vanrednog spoljnog kvaliteta stručnog rada neke zdravstvene ustanove, radnika ili saradnika, Hadži Borjanović tvrdi da nadležni to čine na neodgovarajući način.

Nerad organa kontrole zdravstvenih ustanova i zaštite prava pacijenata gori je, smatra Hadži Borjanović, od nesavesnosnog rada u zdravstvu, jer ništa ne čine, kako je navela, da kazne odgovorne zbog nesavesnog rada, što u krajnjoj liniji pacijente može koštati i života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.