Najčešći stambeno – komunalni problemi

VIDEO K9: Urbanistički i komunalni problemi sugrađana iz Veternika, Klise i centra grada bile su glavne teme današnje sednice Komisije za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada.

0
407

Rešenje za svoje probleme danas su u Skupštini grada potražile dve porodice iz ulice Nova u Veterniku koje, kako su naglasili, iako žive u legalizovanim objektima i uredno plaćaju porez, nemaju izgrađen put, kanalizaciju ni ulično osvetljenje.

Sa sličnim problemom Komisiji za predstavke obratio se i sugrađanin iz Ulice Ilije Nešina na Klisi, gde, prema rečima sugrađanina Trivuna Prole, postoji problem sa odvođenjem atmosferskih voda, naročito kada su jače padavine, a takođe, nemaju ni ulično osvetljenje.

Jedna sugrađanka ukazala je na problem u samom centru grada, u Dunavskoj ulici, gde su pešaci, kako je rekla, svakodnevno ugroženi i to u pešačkoj zoni gde dostavna vozila ne poštuju odluku o ulasku u tu ulicu samo u jutarnjim satima.

Na sednici je podnesen i kraći izveštaj o dosadašnjem radu Komisije, koja inače predstavke i predloge građana prima svake prve srede u mesecu.

Prema rečima Marka Jovanovića, predsednika Komisije, tokom ove godine, zaključno sa septembrom, održano je 28 sednica na kojima jeKomisija razmatrala 82 predstavke, 17 pismenih i 65 usmenih. U izveštajnom periodu Komisija je posetila osam mesnih zajednica i rešila 40 predstavki građana koji su se obratili. Najveći broj predstavki odnosio se na stambeno-komunalne i urbanističke probleme (59), socijalne probleme (3), imovinsko-pravne i ostalo. Najviše predstavki upućeno je opštinskim organima, javnim preduzećima, a jedna je bila vezana za poslove policije.

I ove poslednje predstavke sugrađana, kako je rekao, biće upućene nadležnim upravama i službama na razmatranje i rešavanje spornih situacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.