Najboljim studentima plaćena praksa u APV

VIDEO K9: Najbolje studente koji su u prethodnoj kalendarskoj godini diplomirali na nekom od vojvođanskih fakulteta, a koji se sada nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, primio je u zgradi Banovine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Oni će dobiti plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama tokom godinu dana.

0
128

Devetnaest najboljih studenata koji su diplomirali na fakultetima sa sedištem u Vojvodini u prethodnoj školskoj godini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva, dobilo je plaćenu stručnu praksu u pokrajinskim institucijama u trajanju od 12 meseci, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Za ovu namenu pokrajina je izdvojila 16 miliona dinara, a stipendisti će, tokom trajanja stručne prakse, dobijati 60.000 dinara mesečno. Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada na prethodna dva konkursa na stručnu praksu primila ukupno 46 najboljih studenata od kojih je dvanaest radno angažovano u pokrajinskim institucijama.

Stručnu praksu koja se sprovodi u skladu sa pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja diplomci će obavljati u Pokrajinskoj vladi, Kliničkom centru Vojvodine, Turističkoj organizaciji Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode i Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, a stipendije su dobili Marko Radić, Teodora Ćato, Tijana Vujić, Milica Trkulja, Ana Cvetković, Mina Tintor, Tina Tešić, Milana Čurčić, Anja Vajagić, Aleksa Mitrović, Sara Kecman, Lana Katić, Katarina Bucu, Stefan Mijatović, Adrijana Varagić, Milan Mirković, Miloš Radovanović, Ana Bagavac i Jana Jovanov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.