Najboljim đacima nagrade od Matice srpske

VIDEO K9: Nagrade najboljim đacima i studentima završnih godina škola i fakulteta, značajnih za funkcionisanje zadužbina, danas su uručene u Matici srpskoj. Nagrade su dodeljene iz zadužbinskih fondova Matice srpske.

0
916

Matica srpska svake godine na Vidovdan dodeljuje nagrade učenicima i studentima koji su postigli zapažene rezultate tokom školovanja.

“To je sve povezano sa našim zadužbinama koje su definisale svoje ciljeve i želju da pomognu razvoj maldih ljudi, pa je Matica smatrala da dugujući to i mladim ljudima, dugujući i zadužbinarima, da treba svakog Vidovdana da okupimo mlade ljude i da im odamo ona priznanja, a ta priznanja su prvenstveno ona koja su potvrđena i u ustanovama u kojima se oni školuju”, rekao je prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske.

Svečani program upriličilo je i predavanje Dragomira Acovića, koji je govorio o heraldici i problemu identiteta.

“Možda je Vidovdan ustvari kao jedinstven praznik koji obeležava u izvesnom smislu identitet čitavog našeg naroda, možda je to i pravi trenutak kada treba govoriti o identitetu generalno, ali i identitetu naročito izraženom po sredstvu heraldike. Heraldika kao govor simbola deluje na svakoga od nas, hteli mi to ili ne. Deluje i svesno i podsvesno”, naveo je Acović.

Nagradu iz zadužbinskih fondova Matice srpske u vidu matičinih publikacija, danas je dobilo 20 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.