Najbolji đaci nagrađeni biciklima

VIDEO K9: Najbolji novosadski osnovci i srednjoškolci nagrađeni su danas biciklima na Sajmu ekologije.

0
48

Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, koji su se najviše istakli u učenju, vladanju i postignutim rezultatima, je na štandu Gradske uprave za zaštitu životne sredine na Sajmu ekologije, dodeljeno 56 bicikala.

U cilju ukazivanja mladima na značaj i neophodnost izbora ekoloških vidova transporta, Grad Novi Sad, treću godinu za redom, biciklima nagrađuje učenike u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama i udruženjima.

Članica Gradskog veća za za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović je čestitala učenicima na uspehu koji su postigli u dosadašnjem školovanju, istakavši da su oni slika budućnosti za koju se Novi Sad bori.

„U protekle dve godine novosadskim učenicima dodeljeno je 114 bicikala. Sa preko 40 000 aktivnih biciklista i 140 km bicklističkih saobraćajnica Novi Sad postaje pravi zeleni, biciklistički grad – Srpski Amsterdam“, istakla je Radenović i dodala da su izabrani učenici svojim zalaganjem zaslužili nagradu.

Grad Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je uveo subvencije za kupovinu bicikla i time je postao primer dobre prakse za druge lokalne samouprave u Srbiji. Kroz akciju „Biciklom za čistiji Grad“ u protekle dve godine, pružena je podrška građanima za kupovinu čak 3 406 novih bicikala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.