Najbolje redovno obrazovanje

VIDEO K9: Iskustva sa onlajn nastavom pokazala su određene prednosti, ali je direktan kontakt sa nastavnikom nezamenljiv u obrazovnom procesu učenika , ocenio je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
20

Pandemija korona virusa zatekla je prosvetu i u našoj zemlji, koja se od 16. marta našla u potpuno novim okolnostima rada. Obrazovne ustanove, od vrtića do fakulteta, uspele su ipak da se u kratkom vremenskom roku prilagode i organizuju nastavu i učenje na daljinu.

Naš zakon predvideo je mogućnost učenja na daljinu, podsetio je Spasojević, ali pojedinačno s učenicima koji imaju zdravstvenih ili drugih problema da prisustvuju nastavi ili na zahtev roditelja.

Zanimljivo je, kaže Spasojević, da su u ovom periodu došli do izražaja pojedini učenici koji tokom redovnog odvijanja nastave nisu imali tu socijalnu sigurnost da se istaknu i prikažu svoje znanje.

Ipak, zaključio je Spasojević, deca su mnogo sigurnija u svom radu kada su prisutna u školi, gde imaju direktnu komunikaciju i podršku nastavnika i gde su direktno uključeni u nastavne i vannastavne sadržaje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.