Nagrađene najčistije i najzelenije škole

VIDEO K9: Završna svečanost ovogodišnjeg programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini", na kojoj su dodeljene nagrade najboljim učesnicima, održana je danas u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

0
6

Na završnoj svečanosti programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” u Pokrajinskoj vladi su nagrađene vaspitno-obrazovne ustanove iz Vojvodine koje su ove školske godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Ove godine, 15. po redu od kada se realizuje program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, dodeljene 53 su nagrade za koji je izdvojeno tri miliona dinara. Nagrađeno je 7 predškolskih ustanova, 27 osnovnih, 8 srednjih i 3 škole za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, a za ozelenjavanje školskog dvorišta 8 obrazovnih ustanova.

Program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, uz podršku brojnih organizacija i institucija, realizuje pet pokrajinskih sekretarijata i do sada je u njega bilo uključeno 265 vaspitno-obrazovnih ustanova.

Na skupu je rečeno i da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u poslednjih sedam godina izdvojio preko 13 miliona dinara za ovaj program, a nedavno je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji u vezi sa njegovom realizacijom sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u našoj pokrajini, što znači još veći fond za nagrade đacima i ustanovama u okviru ovog projekta.

Nagrade su dobitnicima, uz potpredsednicu Pokrajinske vlade Sandru Božić, uručili i predstavnici partnera u ovom projektu − pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator projekta Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Slađana Bursać, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Saša Stevanović, direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai, predsednik Pokreta gorana Vojvodine Aleksa Jeftić i v.d. načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine mr Dragica Branković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.