Nagrađena pisma Božić Bati

VIDEO K9: Na treći nagradni konkurs Pošte Srbije, "Pismo Božić Bati", stiglo je više od hiljadu pisama mališana, a pobednicima su danas u Beogradu uručene vredne nagrade.

0
25

Nagrade deci koja su poslala najlepše “Pismo Božić Bati” uručene su pobednicima na beogradskom prazničnom festivalu „Zimska bajka”.

Žiri je imao težak izbor među više od hiljadu pisama sa individualnim i kolektivnim literarnim i likovnim radovima pristiglim na nagradni ovaj konkurs koji Pošta Srbije organizuje po treći put.

Prvo mesto osvojili su David Mitrović iz Prilužja kod Kosovske Mitrovice, autor pobedničke pesme „Božićna bajka”, i Jakob Petraš iz Selenče, za precizan i detaljan crtež koji dočarava prazničnu atmosferu.

Druga mesta pripala su Lena Ljubičić iz Mrčajevaca, za priču „Božić” i Emini Mamužić iz Subotice, za likovni rad zimskog ambijenta.

Treće nagrade uručene su Mileni Kaplanović iz Nove Varoši, za priču „Božićna bajka” i Sofiji Holms iz Kruševca.

„Deca su predivno čudo sveta, neuporedivo, jer su najiskrenija i najnevinija bića. Ona nas uče da budemo dobri, da se radujemo malim stvarima i da osetimo čaroliju sveta oko nas. Deca nas podsećaju na sva naša neostvarena snoviđenja i podsećaju nas na to kako smo jednom bili deca. Oni su naša nada za budućnost, oni će naslediti svet i imati priliku da ga učine još boljim mestom. Deca su naša najveća inspiracija i najveći podstrek da živimo punim plućima, sa osmehom na licu. Zato smo i osmislili Pismo Božić Bati”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije.

U grupnoj konkurenciji prvonagrađeni su Predškolska ustanova „Lasta” iz Golupca, za kolektivni literarni rad „Knjiga želja”, i prvi razred beogradske OŠ „Miroslav Antić”, koji su na spojili dečja maštanja u originalnom formatu poštanske marke.

Drugo mesto osvojili su drugaci OŠ „Nikola Tesla” iz Novog Sada, za priče i pesmice i deca iz vrtića pri OŠ „Branko Radičević” iz Aleksandrova, koji su, spajajući likovno i literarno u formi knjige ispričali priču o Božiću i običajima.

Treće mesto za splet priča i pesama zauzeli su učenici III i IV razreda, članovi literarno-dramske sekcije OŠ „Akademik Milenko Šušić” iz Guče i učenici drugog razreda OŠ „Josif Pančić” iz Beograda, za praznični ukras od crteža.

Tri specijalne nagrade dodeljene su za grupne radove – učenicima IV, V i VI razreda OŠ „Stefan Dečanski” iz Beograda, đacima II i IV razreda OŠ „6. oktobar” iz Kikinde i šestacima OŠ „Veljko Ramadanović” iz Beograda, koje predstavlja Teodora Stijepović, autorka priče „Pismo Božić Bati”.

Pošta Srbije pobednike je nagradila vaučerima za tehniku, sportsku odeću i obuću i drugu sportsku opremu, u vrednosti po – 50.000 din, 40.000 din. i 30.000 din, u pojedinačnoj konkurenciji, zatim po 90.000 din, 80.000 din. i 70.000 din, u grupnoj konkurenciji i za tri specijalne nagrade po 53.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.