Nagrađena najbolja “Pisma Božić Bati”

0
48

Među decom i školama koji su prošle godine pisali Božić Bati, Pošta Srbije proglasila je pobednike i uručila nagrade na svečanoj dodeli upriličenoj u subotu u ambijentu prazničnog festivala „Zimska bajka” u Beogradu.

Na literarni i likovni konkurs „Pismo Božić Bati”, koji je trajao do 31. decembra, pristiglo je dve hiljade pošiljki sa više hiljada dečjih radova.

Prvonagrađeni su Andrija Stevanović iz Zalužnja kod Leskovca i Đurđa Ćirjanić iz Beograda. Druga mesta osvojili su Nastja Jozić iz Subotice i Andrijana Stanić iz Vrčina, dok su treće nagrade pripale Savi Sibinović  Beograda i Uni Ristić iz Valjeva.

U grupnoj konkurenciji prve nagrade pripale su osnovnim školama „Akademik Milenko Šušić” iz Guče i „Jovan Popović” iz Sremske Mitrovice, drugo mesto školama „Zaga Malivuk” iz Krnjače, i „Bratstvo jedinstvo” iz Kucure, a treće mesto zauzeli su predškolska grupa „Srca” PU „Jelica Obradović” iz Mladenovca i OŠ „Milinko Kušić” iz Ivanjice. Tri specijalne nagrade dodeljene su Tijani Radivojević i Aniti Popović, učenicama OŠ „Radomir Lazić” iz Azanje, kao i predsškolskim ustanovama „Đulići” iz Zaječara i „Poletarac” iz Odžaka.

Pošta Srbije pobednike je nagradila vaučerima za tehniku, sportsku odeću i obuću i drugu sportsku opremu u vrednosti po 50.000, 40.000 i 30.000 dinara u pojedinačnoj konkurenciji, zatim po 90.000, 80.000 i 70.000 dinara u grupnoj konkurenciji i po 60.000 dinara za tri specijalne nagrade.

FOTO/ Pošta Srbije, Vuk Branković

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.