Nagrađen “Obrok za porodicu”

VIDEO K9: Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" poznata je po svojoj humanosti od 2019. godine. Za svoj nesebičan osnivačicama ove grupe je pripala i "Nacionalna nagrada za volontiranje za 2020. godinu" Foruma za odgovorno poslovanje.

0
24

Krajem 2019. godine, Marijana Kresojević, Mina Gavrilov i njihova majka Mirjana Mutuc osanovale su fejzbuk grupu “Obrok za porodicu”, sa ciljem da okupe što veći broj ljudi koji će donirati i spremati hranu onima kojima je najpotrebija.

Nešto više od godinu dana kasnije, ova grupa broji preko 10 hiljada članova i hranom oprskbljuje više stotina porodica.

Njihovu humanost prepoznao je i Forum za odgovorno poslovanje koji je dodelio Nacionalnu nagradu za volontiranje za 2020. godinu. Kako navode osnivačice, ceo projekat je počeo spontano i ovolikom uspehu i nagradi se nisu nadali.

Pored oko 10 hiljada članova u grupi, imaju i više od 20 saradnika u drugim gradovima u zemlji. Akciji su se u međuvremenu priključili i prijatelji i porodice članova ove grupe, ali i restorani i firme za dostavu, kako bi pakete hrane dopremili do onih koji ne mogu da se kreću.  

Bilo da vam je potreban obrok ili želite isti da donirate, Fejzbuk grupu “Obrok za porodicu” nije teško pronaći na ovoj društvenoj mreži, a dostupni su i putem telefonog broja 063/54 97 906.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.