Nagrade za najbolje književnike

VIDEO K9: Društvo književnika i književnih prevodilaca Vojvodine već dugi niz godina svakog marta proglašava tri najbolja naslova i najbolji prevod vojvođanskih književnika.

0
429

U Društvu književnika Vojvodine danas su dodeljene godišnje nagrade. Najbolji pisci dobili su nagrade za knjigu godine, prevod godine i nagradu za životno delo.

“Na poslednjoj sednici za knjigu godine u uži izbor za knjigu godine, žiri je uvrstio sledeće naslove: Knjigu priča “Žive slike” Davida Kecmana Daka, zbirka pesama “Zbirka osmog eona” Selimira Radulovića, knjigu “Priča bez granica” Milorada Grujića i roman “Bapa” Radovana Vlahovića. Na poslednjoj sednici je takođe jednoglasna odluka doneta da se za knjigu godine proglasi pesnička knjiga Selimira Radulovića”, rekla je Dragana V. Todoreskov, član žirija.

Vojvođanskom mađarskom piscu Otu Tolnaiju pripala je nagrada za životno delo, književniku Selimiru Raduloviću nagrada za knjigu godine, a Relji Dražiću nagrada za prevod godine sa nemačkog jezika.

“Žiri je odlučio da ovogodišnju nagradu za prevod godine dobije Relja Dražić, prevodilac koji je do sada preveo preko 40 knjiga sa nemačkog jezika. Ove godine je objavio čak četiri knjige prevoda. Od te četiri knjige smo odabrali dve”, naveo je Zoran Đerić, član žirija.

Nagrade će dobitnicima biti uručene u prvoj polovini aprila, na vanrednoj izbornoj skupštini Društva književnika Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.