Nagrade najboljima u OŠ “Kosta Trifković”

VIDEO K9: U Osnovnoj školi "Kosta Trifković" svečano su dodeljene nagrade učenicima za postignute rezultate na takmičenjima u ovoj školskoj godini.

1425

Škola je priredila svečani program za učenike koji su ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnim, republičkim i okružnim nivoima takmičenja i smotri.

Đacima su dodeljena priznanja i knjige, kao nagrade za uspešnost.

“Mi smo ove školske godine imali zaista veliki broj učenika koji je u pojedinačnoj konkurenciji učestvovao na takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete. U početku ih je bilo 190, da bi na kraju sa priznanjima koje dobijaju bilo njih negde oko 70 učenika. Radi se o učenicima koji su od prvog do šestog razreda ostvarili visoke rezultate, zaključno sa okružnim takmičenjima i takođe učenicima koji su sedmi i osmi razred ostvarili rezultate na okružnim i na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Zaista naša škola je poznata upravo po tome što ima izuzetno dobre uslove rada, ali poznata je i po radu sa darovitim i talentovanim učenicima”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ “Kosta Trifković”.

Škola je ovom prigodom nagradila i učenicu generacije Ninu Kusturić, kao i sportiste generacije.

Spasojević kaže da je ove godine 28 učenika iz škole Kosta Trifković učestvovalo na međunarodnim takmičenjima, od kojih je 12 dobilo dobilo nagrade za jedno od prva tri mesta, dok je veliki broj učenika ostvario četvrto mesto.

“Takođe je značajno to da je veliki broj učenika od prvog do četvrtog razreda ostvario zaista vrhunske rezultate, s obzirom da se radi o malom uzrastu i nama je čast i zadovoljstvo što upravo imamo i takvu decu u školi, a upravo su oni nama osnovna baza koja omogućava i daje afirmaciju naše škole i rada u školi i to je i razlog zašto naša škola i nema problema sa upisom učenika u prvi razred, niti imamo pojavu tehnoloških viškova”, naveo je Spasojević.

On je najavio da će škola ove godine upisati šest odeljenja, ali i zaposliti 10 do 12 profesora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.