Nagrade najboljim mladim pesnicima

VIDEO K9: Mladim pesnicima sa područja našeg grada koji su pobedili na konkursu za najlepšu dečju pesmu pod nazivom „Mladi pesnici za Svetski dan poezije“ danas su dodeljene nagrade. Prvo mesto osvojila je Maša Žorić, učenica 7. razreda Osnovne škola „Žarko Zrenjanin“ sa pesmom „Šapat novosadskih ulica“.

0
22

Povodom 21. marta, Svetskog dana poezije, Udruženje građana „Novi Sad“ u saradnji sa Gradskom bibliotekom organizovalo je konkurs za najlepšu dečju pesmu pod nazivom „Mladi pesnici za Svetski dan poezije“.

Prošle nedelje je, tokom četiri dana trajanja konkursa, pristiglo preko šezdeset i pet pesama.

Prvo mesto je osvojila Maša Žorić iz novosadske Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ sa pesmom „Šapat novosadskih ulica“, a iz iste škole je i drugoplasirana Sonja Zrnić sa pesmom „Moj konj Emerald“. Treću nagradu dobio je učenik Radivoj Šijak iz Osnovne škole „Laza Kostić“ iz Kovilja sa pesmom „Detinjstvo pod maskom“.

Za pobednike ovog konkursa Gradska biblioteka je obezbedila godišnje članarine, Udruženje građana „Novi Sad“ finansijsku podršku, a knjižara „Laguna“ poklonila im je vaučere za kupovinu knjiga. Takođe će svim učesnica biti uručene zahvalnice kao i poklon knjige od organizacije „Knjigom do osmeha“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.