Nagrade i kazne odrastanja

VIDEO K9: Roditelji moraju biti stalno prisutni i znati šta se dešava u životu njihovog deteta i naučiti ih da, kako postoje nagrade za ono što urade dobro, tako postoje i posledice za neprihvatljivo ponašanje, rekle su gošće Otvorenog ekrana Tanja Notaroš i Isidora Radmanović.

0
36

Školska 2023/24. godina počela je u senci tragičnih majskih događaja deci, koja nisu imala mnogo prilike da se opuste ni tokom raspusta.

Okruženi morem informacija, đacima nije ni malo lako i zadatak je i roditelja i nastavnika da ih, pre svega, saslušaju, kazala je u našem Otvorenom ekranu članica tima za obrazovanje GP Bravo! nastavnica Tanja Notaroš.

Različite su situacije,  i kada je reč o roditeljskom sankcionisanju društveno neprihvatljivog ponašanja deteta i ono zavisi od porodice do porodice.

Akcenat bi, smatra Radmanović, trebalo staviti da dovoljno kvalitetnog vremena koje bi provode morali da provode sa svojom decom.

Ona je zaključila da problem nastaje u situaciji kada zakaže roditelj, jer nemamo sistem koji bi reagovao u takvom slučaju da detetu ukaže da, kada pređe granicu, postoje posledice i sankcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.