Nagrade “Docent dr Milena Dalmacija”

VIDEO K9: Ovogodišnje dobitnik prve nagrade „Docent dr Milena Dalmacija“, koja se dodeljuje tek svšrenim doktorima nauka iz oblasti zaštite životne sredine je dr Marko Grgić sa Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, gde je juče svečano proglašen pobednik.

0
80

U okviru fondacije „Doncet dr Milena Dalmacija“, PMF godinama čuva sećanja na svoju stradalu koleginicu po kojoj fondacija nosi ime. Kandidati za nagradu su tek svršeni doktori nauka sa više fakulteta Univerziteta u Srbiji, a tema je itekako važna – zaštita životne sredine.

Dobitnik ovogodišnje prve nagrade je dr Marko Grgić sa novosadskog Prirodno matematičkog fakulteta.

Druga nagrada pripala je dr Dušanu Nikoliću sa Biološkog fakulteta u Beogradu, a treća dr Vesni Gvoić, takođe sa PMF-a.

Dr Marko Grgić, koji je nagrađen za disertaciju pod nazivom „Procena remedijacionalnog potencijala sedimenta zagađenog prioritetnim organskim zagađujućim materijama“, ističe da mu nagrada mnogo znači jer je to kruna njegovog dosadašnjeg truda.

Iz Fondacije napominju da, kada na konkurs pristigne veliki broj disertacija, kakav je slučaj ove godine, dodeljuju i posebna priznanja.

Dr Milena Dalmacija bila je mlada doktorka nauka i uspešna docentkinja koja je tragično nastradala 2012. godine u požaru u diskoteci Kontrast. Nagradom ustanovljenom pod njenim imenom, ističu na PMF-u, želeli su da uspostave priznanje kojim će nagrađivati upravo najuspešnije, mlade doktore nauka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.