Nagrada WIPO Tesla festa ostala u Novom Sadu

VIDEO K9: Sugrađanin Samir Kalić, imao je najbolji pronalazak u jakoj konkurenciji inovatora iz celog sveta koja je ove godine obeležila 33. po redu Tesla fest u našem gradu.

0
275

Ražnjić žica sa koje se grilovano povrće i meso skidaju sa lakoćom, izum je koji je ove godine, prema oceni međunarodnog žirija, odneo glavnu nagradu 33. Tesla festa.

Nagrada koju dodeljuje Svetska organizacija za intelektualnu svojinu WIPO uručena je Novosađaninu Samiru Kaliću na završnoj svečanosti manifestacije koja je od 12. do 15. oktobra održana na novosadskom SPENS-u. Njegov pronalazak, inače, zaštićen je patentom kod nas i u svetu, a na Tesla festu izum je predstavila firma iz Novog Sada.

Ove godine je na Tesla festu više od 100 izlagača iz Srbije i sveta prikazalo više od 300 svojih radova. Najuspešnijima su dodeljene zlatne, srebrne i bronzane plakete sa likom Nikole Tesle, a mladim talentima su uručene medalje i diplome.

Tokom 33 godine postojanja, kroz “Tesla fest” je prošlo više od 10.000 mladih talenata, pronalazača, univerziteta i instituta iz svih delova sveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.