Nagrada najboljoj forenzičarki

VIDEO K9: Našoj forenzičarki doktorki Dragani Zgonjanin-Bosić u Seulu je dodeljeno značajno priznanje društva koje okuplja najistaknutije forenzičare sveta. Dr Dragana Zgonjanin-Bosić je stalni sudski veštak forenzičke genetike i sudskomedicinske toksikologije i zaposlena je u Centru za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine.

328

Doktorka Zgonjanin-Bosić je po pozivu učestvovala na nedavno održanom Međunarodnom kongresu Društva za forenzičku genetiku u Seulu, gde je uvrštena među najbolje naučnike u oblasti forenzičke analize u 2017. godini.

“Ja sam na tom kongresu predstavila rezultate pet svojih istraživanja. Ono što je značajno je da su dva ova rada rezultat saradnje sa DNK laboratorijama Departmana za forenzičke nauke i kriminalistiku policije Dubaija”, rekla je doktorka.

Jedan od pet radova koliko je prezentovala Zgonjanin – Bosić u Seulu, našao se među devet nagrađenih prestižnim priznanjem naučnog odbora društva koje okuplja najistaknutije forenzičare sveta.

Ova nagrada, pored priznanja, napominje doktorka Zgonjanin-Bosić, ima i svoj praktični značaj, jer joj je omogućila posetu DNK laboratoriji Departmana za forenzičke nauke i kriminalistiku policije Dubaija.

“Ova saradnja sa uvaženim kolegama iz Dubaija započeta je 2015. na njihovu inicijativu, a upravo potvrda kvaliteta saradnje je to što je ona prepoznata od strane međunarodnih forenzičkih institucija”, istakla je dr Zgonjanin-Bosić.

U Dubaija su, prema rečima doktorke, izrazili želju za nastavak saradnje, pa se uskoro očekuje i poseta delegacije njihovih forenzičara Kliničkom centru Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.