Nagrada najboljoj forenzičarki

VIDEO K9: Našoj forenzičarki doktorki Dragani Zgonjanin-Bosić u Seulu je dodeljeno značajno priznanje društva koje okuplja najistaknutije forenzičare sveta. Dr Dragana Zgonjanin-Bosić je stalni sudski veštak forenzičke genetike i sudskomedicinske toksikologije i zaposlena je u Centru za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine.

356

Doktorka Zgonjanin-Bosić je po pozivu učestvovala na nedavno održanom Međunarodnom kongresu Društva za forenzičku genetiku u Seulu, gde je uvrštena među najbolje naučnike u oblasti forenzičke analize u 2017. godini.

“Ja sam na tom kongresu predstavila rezultate pet svojih istraživanja. Ono što je značajno je da su dva ova rada rezultat saradnje sa DNK laboratorijama Departmana za forenzičke nauke i kriminalistiku policije Dubaija”, rekla je doktorka.

Jedan od pet radova koliko je prezentovala Zgonjanin – Bosić u Seulu, našao se među devet nagrađenih prestižnim priznanjem naučnog odbora društva koje okuplja najistaknutije forenzičare sveta.

Ova nagrada, pored priznanja, napominje doktorka Zgonjanin-Bosić, ima i svoj praktični značaj, jer joj je omogućila posetu DNK laboratoriji Departmana za forenzičke nauke i kriminalistiku policije Dubaija.

“Ova saradnja sa uvaženim kolegama iz Dubaija započeta je 2015. na njihovu inicijativu, a upravo potvrda kvaliteta saradnje je to što je ona prepoznata od strane međunarodnih forenzičkih institucija”, istakla je dr Zgonjanin-Bosić.

U Dubaija su, prema rečima doktorke, izrazili želju za nastavak saradnje, pa se uskoro očekuje i poseta delegacije njihovih forenzičara Kliničkom centru Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.