Nagrada “Ilarion Ruvarac” dvema knjigama

VIDEO K9: Nagrada Matice srpske za istoriju ,,Ilarion Ruvarac'' za 2017. godinu ravnopravno knjigama ,,Sveto i propadljivo'' Smilje Marjanović-Dušanić i ,,Smederevski sandžak 1739-1788'' Miroslava Pavlovića.

0
642

Posle iscrpne rasprave, članovi žirija su jednoglasno dodelili odluku da se nagrada Matice srpske za istoriju ,,Ilarion Ruvarac” za delo objavljeno u 2017. godini dodeli ravnopravno knjigama ,, Sveto i propadljivo”, Smilje Marjanović- Dušanić i ,,Smederevski sandžak 1739-1788”, Miroslava Pavlovića.

Žiri u sastavu akademik Ljubomir Maksimović,predsednik žirija, prof. dr Ljubinka Krkljuš, prof. dr Đorđe Bubalo, prof. dr Mira Radojević i prof. dr Đorđe Đurić razmotrio je naučnoistraživačku produkciju iz 2017. godine, saopšteno je iz Matice srpske.

Na dve sednice žirija i nekoliko krugova elektronskih konsultacija došlo je se do užeg, a zatim i najužeg izbora. Na kraju je nagrada za istoriju ,,Ilarion Ruvarac” za 2017. godinu ova ugledna institucija ravnopravno dodelila knjigama ,,Sveto i propadljivo” Smilje Marjanović-Dušanić i ,,Smederevski sandžak 1739-1788” Miroslava Pavlovića.

Nagrada Matice srpske za istoriju ,,Ilarion Ruvarac” ustanovljena je 2015. godine i dodeljuje se za najbolju knjigu iz istorije srpskog naroda ili iz opšte istorije objavljenu u protekloj godini na srpskom jeziku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.