Nadoknada časova radnim danima

VIDEO K9: Gradivo koje su đaci propustili tokom ovog neplaniranog produžetka zimskog raspusta biće nadoknađivano radnim danima, kažu u Osnovnoj školi Kosta Trifković.

0
68

Zbog sprečavanja širenja epidemije sezonskog gripa, vrtići i škole u Srbiji do ponedeljka su zatvoreni za decu i učenike.

Plan nadoknade časova radiće svaka škola ponaosob i on će početi da se primenjuje nakon što bude verifikovan u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, kažu u novosadskoj OŠ Kosta Trifković.

“Osim toga, preporuka je da tamo gde postoji Aktiv direktora, kao što je slučaj u Novom sadu,da najverovatnije će to biti na nivou Novog Sada, u najmanju ruku, a pretpostavljam i na nivou Vojvodine”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

Ono što je karakteristično u preporuci, naglasio je Spasojević, jeste da nema radnih subota.

“Nego da se to odradi koristeći različito vreme u periodu zvona u školama, kako bi deca imala isti raspored vremena u školi i ne bi radili subotom, ne bi nadoknadu radili tokom prolećnog raspusta, niti bi bila produžena školska godina”, naveo je Spasojević.

On je podsetio da je prošle godine zbog istog razloga moralo biti nadoknađeno pet školskih dana, a ove će ih biti sedam, što znači da će za nadoknadu trebati malo duži vremenski period.

“Po proceni koju smo mi uradili, plan nadoknade časova bi bio završen negde do maja meseca, do kada bi deca nadoknadila sve ono što je izgubljeno za ovih sedam dana”, kazao je Spasojević.

Spasojević je dodao da postoji i druga mogućnost , a to je sažimanje gradiva, gde bi deo časova planiranih za obnovu i utvrđivanje gradiva bio iskorišćen za nadoknadu propuštenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.