Nadogradnja prihvatnog centra u Futogu

VIDEO K9: Proširenje kapaciteta Prihvatnog centra u Futogu najavljeno je za 2017. godinu. Kako ističe član Gradskog veća za socijalna pitanja Tihomir Nikolić, projektna papirologija je završena i realizacija se očekuje tokom ove godine.

0
480

Preko 5% ukupnog budžeta je opredeljeno upravo za socijalnu zaštitu, naveo je Nikolić. U sklopu toga, opredeljena sredstva će biti namenjena pretežno socijalno ugroženoj populaciji, ali i proširenju dosadašnjih kapaciteta prostora za beskućnike, kao što je Prihvatni centar u Futogu.

“U Futogu će se vršiti dogradnja objekta da bi mogli da se prihvate i da se prime i zbrinu svi oni kojima je neophodan smeštaj. I to će biti posebno za ona lica koja su bolesna, posebno za ona lica koji su nepokretna, posebno oni koji imaju psihijatrijske tegobe i te takve slučajeve. To je ono što je prioritet i tu imamo već deo sredstava, ja mislim da ćemo obezbediti ceo iznos”, rekao je Nikolić.

Podsetimo, u okviru kompleksa Doma za starije i penzionere u Futogu, kao zaseban i namenski građen objekat funkcioniše Prihvatilište za odrasla i starija lica. Njegova funkcija je da prihvati i privremeno zbrine sva lica u stanju socijalne potrebe koja su akutno ugrožena.

Prihvataju se i zbrinjavaju lica koja se trenutno nalaze u situaciji vitalne ugroženosti zbog teškog zdravstvenog stanja, loše materijalne situacije, nerešenog stambenog problema, alkoholizma…

“S obzirom da je projektna dokumentacija napravljena, da imamo čak i dozvole, to treba da počne kad bude sezona za građevinske radove”, kazao je Nikolić.

Smeštajni kapacitet Prihvatilišta je trenutno 35 mesta, od čega je 8 ležajeva namenjeno nepokretnim korisnicima, a 3 sobe su namenjene za izolaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.