Nadležne gradske službe na terenu

VIDEO K9: Velika količina padavina izvela je i nadležne gradske službe na teren, koje su pokušavale da saniraju posledice padavina i što pre normalizuju funkcionisanje grada.

0
367

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković obišao je ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje prouzrokovano velikom količinom padavina.

Kako je naglasio, 12 interventnih ekipa JKP ”Vodovod i kanalizacija” je na terenu i rade na pročišćavanju ”kada” u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, kao i kod ”Merkura”. Ekipe gradskog preduzeća, uz podršku VD ”Šajkaška” takođe rade na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

“Palo je preko 52 litra kiše po m2 za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po m2, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 – 520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985”, saopštio je Stojković.

Prema rečima direktora JKP ”Vodovod i kanalizacija” Gvozdena Perkovića, ova količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama. S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe, rekao je on.

U gradskoj kući kažu da je po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.