Nacrt izmena zakona o stečaju

VIDEO K9: Pripremljeni su nacrti izmena zakona o stečaju i licenciranju stečajnih upravnika i oni bi trebalo da donesu smanjenje troškova i ograničenje vremena trajanja tih postupaka, izjavio je pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić.

0
13

Suština dugotrajnih stečajnih postupaka nije u Zakonu o stečaju, već u drugim zakonima, o restituciji, ozakonjenju objekata i često je za njihov završetak neophodna izmena više zakona, izjavio je pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić.

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, on je objasnio da pripremljeni nacrti izmena zakona o stečaju i licenciranju stečajnih upravnika treba da donesu smanjenje troškova i ograničenje vremena trajanja tih postupaka.

Upitan za konkretne stečajeve koji traju i više decenija u preduzećima čija se imovina rastura, kao što su firme Pčinja u Trgovištu ili Proleće u Bujanovcu , Ugrčić je rekao da će Ministarstvo zatražiti izveštaj od Agencije za licenciranje stečajnih upravnika radi provere.

Kao dobar primer firmi koje su se oporavile i dobro posluju iako su u stečaju navedeni su deo Trajala i Tigar Pirot. Ugrčić je rekao i da je unapred pripremljen plan reorganizacije potvrđen za SIMPO, dok je za Jumko predat i potvrda se očekuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.