Nacističkim grafitima protiv REM-a

VIDEO K9: Na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, u subotu ujutru je osvanula poruka sa kukastim krstom.

0
72

Na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), Milorad Vukašinović, u subotu ujutru je osvanula poruka sa kukastim krstom, koji je nacrtan uz znak jednakosti sa REM-om. 

Ovu informaciju istog dana potvrdila i predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, a  slučaj  je prijavljen policiji. Vukašinović je naveo da je reč o „logičnoj posledici kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima“ sa ciljem, kako je rekao, diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozvola već i protiv članova Saveta REM –a.
Biro za društvena istraživanja (Birodi) osudio je ovaj čin i zatražio od nadležnih da sprovedu istragu. Ispisivanje ovog grafita mržnje najoštrije je osudio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, istakavši da, kako je naveo, nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, te „da će se grad Novi Sad  svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti i svih oblika nasilja“. Podsetimo, REM je nedavno dodelio dozvole za nacionalne TV frekvencije istim televizijama koje su ih i ranije imale – Pink, Hepi, B92 i Prva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.