Nacionalna nedelja promocije dojenja, akcija u zrenjaninskom domu zdravlja

VIDEO K9: U toku je Nacionalna nedelja promocije dojenja. Tim povodom Dom zdravlja ,,Dr Boško Vrebalov’’ organizovao je javni čas pod nazivom ,,Psihofizičke pripreme trudnica’’.

293

Povodom obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja u Domu zdravlja ,,Dr Boško Vrebalov’’ održan je javni čas pod nazivom Psihofizičke pripreme trudnica.

Ova nedelja se obeležava četrdesete nedelje u godini pod sloganom ,,Dojenje je temelj života’’. Javnom času su prisustvovali akreditovani predavači i članovi škole Psihofizičke pripreme trudnica iz oblasti patronaže, ginekologije i pedijatrije.

Ovom prilikom mogla su se čuti i iskustva majki koje već uspešno doje. Nešto više o aktivnostima Doma zdravlja po pitanju dojenja rekla je glavna sestra patronaže Slađana Stanić.

Nacionalna nedelja promocije dojenja održava se od 1. do 7.oktobra. Ovom prilikom ukazano je na značaj dojenja i posebno je istaknuto da je majčino mleko potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine.

Dojenje je značajno za jačanje emotivne veze između majke i deteta a studije su pokazale da se majke koje doje brže oporave od porođaja. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.