Nacionalna nedelja promocije dojenja, akcija u zrenjaninskom domu zdravlja

VIDEO K9: U toku je Nacionalna nedelja promocije dojenja. Tim povodom Dom zdravlja ,,Dr Boško Vrebalov’’ organizovao je javni čas pod nazivom ,,Psihofizičke pripreme trudnica’’.

312

Povodom obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja u Domu zdravlja ,,Dr Boško Vrebalov’’ održan je javni čas pod nazivom Psihofizičke pripreme trudnica.

Ova nedelja se obeležava četrdesete nedelje u godini pod sloganom ,,Dojenje je temelj života’’. Javnom času su prisustvovali akreditovani predavači i članovi škole Psihofizičke pripreme trudnica iz oblasti patronaže, ginekologije i pedijatrije.

Ovom prilikom mogla su se čuti i iskustva majki koje već uspešno doje. Nešto više o aktivnostima Doma zdravlja po pitanju dojenja rekla je glavna sestra patronaže Slađana Stanić.

Nacionalna nedelja promocije dojenja održava se od 1. do 7.oktobra. Ovom prilikom ukazano je na značaj dojenja i posebno je istaknuto da je majčino mleko potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine.

Dojenje je značajno za jačanje emotivne veze između majke i deteta a studije su pokazale da se majke koje doje brže oporave od porođaja. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.