Na ulicama opasna droga “krokodil”

VIDEO K9: Iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA upozoravaju na veoma opasnu drogu na našim ulicama, popularno nazvanu "krokodil", čija konzumacija među mladima dovodi do teških posledica po zdravlje, pa i smrti.

180

Ne postoje lake i teške droge, jer svaka može da ubije, kažu u Centru za bezbednost, istrage i odbranu (DBA) koji upozorava na veoma opasnu drogu “krokodil” ili medicinski, desomorfin, koja je već odnela žrtve od predoziranja među mladima.

Ova droga je, kažu u Centru DBA, nekoliko puta jeftiniji od kokaina, a dolazi iz „domaće radinosti“ koja se dobija mešanjem kodeina, benzina, razređivača, hlorovodonične kiseline. Unošenjem u organizam, dolazi do raspadanja tkiva.

Životni vek onih koji se navuku na ovaj supstitut kokaina nije duži od dve godine. Ukoliko neko i uspe da se skine sa „krokodila“, često ostaje sa posledicama unakaženosti zbog dejstva ove droge.

U DBA navode da se, bez obzira na informisanost, mladi često odlučuju da probaju drogu, te da je uprkos dobrim rezultatima policije na uklanjanju narkotika sa ulica, neophodan aktivniji rad na prevenciji, kako dece, tako i roditelja i nastavnog osoblja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.