Na terenu 160 radnika “Zelenila”

Gradsko zelenilo nastavlja sa košenjem trave u gradu i prigradskim naseljima.

0
13

Danas su pokošene zelene površine u ulicama Petra Drapšina, Vase Pelagića, Sremska, Vase Stajića, Pavla Simića, Sentandrejskom putu, Futoškom parku, Novom parku. Zatim, na Bulevaru oslobođenja, do ulice Nikole Tesle, Futoški Put M-7, blok Limanska ambulanta – cara Lazara, blok Banović Strahinje – cara Lazara i u Begeču.

Pored toga na više lokacija se okopava i plevi šiblje i cveće i zaliva drveće. Radovi se odvijajaju u bloku kod TC “Promenada”, na Bulevaru Evrope i trgu kod autobuske i železničke stanice. Na Bulevaru Jaše Tomića i Branimira Ćosića se orezuje živa ograda. U dve smene se zaliva drveće na više lokacija, Kameničkom parku, centru grada i drugim lokacijama.

Paralelno s redovnim aktivnosima na održavanju zelenila i zelenih površina nastavljaju se radovi na sanaciji štete od olujnog nevremena. U toku je orezivanje, sakupljanje i odvoženje zalomljenih grana u ulicama Save Vukovića, Bele njive, Gundulićevoj, na igralištu iza Almaške crkve, Milenka Grčića, Partizanskih baza, Đorđa Nikšića Johana, Milana Ješića Ibre, Stanoja Stanojevića , Antuna Urbana, Futoškoj, ulici Despota Stefana, Šekspirovoj, Braće Ribnikar. A kod Više poslovne škole i Centra za fizičku kulturu na Grbavici orezuju se zalomljene grane uz pomoć hidrauličke dizalice.

Do subote 10. septembra ukupno je izvršeno 3.886 intervencija. U svim parkovima svakodnevno se čiste zelene površine i parkovske staze, a na dnevnom nivou angažovano je oko 160 radnika, i 20 različitih mašina i mehanizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.