Na teren samo sa nalogom

VIDEO K9: Tržišna inspekcija radi prema godišnjem planu i na teren po zahtevu potrošača izlazi samo sa izdatim nalogom, što je razlog što se ne pojavljuju na licu mesta odmah po prijavi nepravilnosti, rekao je u emisiji Otvoreni ekran načelnik Tržišne inspekcije Novi Sad, Goran Macura.

199

Tržišna inspekcija u odnosu na neki raniji period kada su tržišni inspektori smatrani nekom vrstom glasa potrošača, u današnje vreme radi prema aktivnostima planiranim unapred za narednu godinu.

“Znači, sve inspekcije kontrole koje se baziraju na prijavama građana posebno u segmentu zaštite potrošača su vanredne inspekcijske kontrole i trudimo se da ih obavljamo što savesnije, ali samo u delu tamo gde je neophodan pristanak i gde je neophodna kontrola tržišnog inspektora da bi se ispravila odeređena nepravilnost”, rekao je Macura.

Izmenom zakona, uočene nepravilnosti bi, umesto kao do sada sud, mogao ubuduće da sankcioniše sam tržišni inspektor putem prekršajnog naloga, čime bi postupci bili ubrzani.

“Samim tim savestni trgovdi, savesni privredni subjekti koji znaju da im može doći inspekcija i preduzeti mere će svakako otkloniti te nepravilnosti pre dolaska inspekcije ka potrošaču”, naveo je Macura.

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i tetlomunikacija pokriva široku oblast delovanja među kojima je i zaštita potrošača, a njihove isturene kancelarije pokrivaju 5 opština Južnobačkog okruga u kojima radi 20 inspektora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.