Na Štrandu prikupljanje pomoći Grcima postradalim u požaru

VIDEO K9: Povodom katastrofalnih požara u Atini, koji su odneli više od 90 ljudskih života i izazvali veliku materijalnu štetu, Javno komunalno preduzeće ,,Gradsko zelenilo'' od proteklog vikenda na Štrandu organizuje humanitarnu akciju pod nazivom ,,Dobro se dobrim vraća''.

356

Kutije za prikupljanje pomoći Grcima postradalim u požarima postavljene su na svakom ulazu na gradsku plažu.

Počev od subote, sugrađani u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima, mogu da doniraju novac narednih 20-ak dana.

“Naime, usled katastrofalnih posledica požara u Atini, trenutno ima 91 žrtva, dosta ljudi je u teškom stanju, i ogromna materijalna šteta je, mi smo odlučili da za batski grčki narod počnemo da prikupljamo narednih 20-ak dana pomoć. Dakle na kapijama Štranda nalaze se kutije u koje građani svakog dana, sem ponedeljkom, u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima, doniraju novac”, rekao je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

Za nesebičnu pomoć koju je narod Grčke više puta pružio našem, posebno tokom Prvog svetskog rata, kaže Nožinić, ovo je najmanje što naši sugrađani mogu da učine.

“Za vikend je skupljeno oko 25.000 dinara i nadam se da će narednih 20 dana koliko će akcija trajati toga biti još više. Akcija nosi naziv ,,Dobro se dobrim vraća” mislim da to ne treba obrazlagati, zna se koliko su nam Grci, posebno u Prvom svetskom ratu pomogli, a i 1999. godine tokom bombardovanja Srbije i Crne Gore su se vrlo korektno poneli”, naveo je Nožinić.

Prikupljeni novac, kako je rekao, Grcima će biti prosleđen preko računa Crvenog krsta Srbije koji je nedavno otvoren upravo za ove svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.