Na Štrandu od sutra Memorijalni turnir “Vladimir Francišković”

VIDEO K9: U znak sećanja na tragično preminulog Vladimira Franciškovića, najboljeg novosadskog igrača u tenisu glavom, na Štrandu će i ove godine biti održan Memorijalni turnir u ovom sportu koji već 22 godine nosi njegovo ime.

98

Memorijalni turnir “Vladimir Francišković” u tenisu glavom na pesku počinje na Štrandu sutra i trajaće do nedelje, 18. avgusta.

Nadmetanje na centralnom peščanom delu plaže biće organizovano kategorijama pioniri, juniori, seniori i veterani. Finale Memorijalnog turnira „Vladimir Francišković“, koje predstavlja Prvenstvo Novog Sada u tenisu glavom na pesku, planirano je za nedelju od 17 časova, a za najbolje u svim kategorijama obezbeđene su vredne nagrade.

Ovo je 33. put da se organizuje prvenstvo grada u ovoj igri, a 22. godina kako se na ovaj način odaje počast Vladimiru Franciškoviću, tragično nastradalom igraču koji je bio petostruki prvak u ovoj igri u periodu od 1993. do 1997. godine.

Prvi turnir na Štrandu igran je 1984. godine kad se vodio kao Prvenstvo grada u nožnom tenisu, a od 1987. godine menja naziv u Prvenstvo grada u tenisu glavom, jer je došlo do promene u pravilima, koja od tada nalažu da se mora poentirati glavom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.