Na Šodrošu tokom razminiranja pronađena puška sa municijom

Na Šodrošu se i dalje obavljaju radovi na razminiranju terena, a radnici su u jednom momentu pronašli automatsku pušku sa municijom.

0
47

Iako od državnih nema zvaničnih informacija o radovima na Šodrošu, na osnovu informacija Centra za razminiranje, može se zaključiti da se još uvek obavljaju poslovi razminiranje, piše portal 021.rs.

Centar za razminiranje je početkom novembra na svom sajtu objavio vest i o kontroli radova, navodeći da je u jednom trenutku pronađena automatska puška sa municijom.

“Ovom prilikom obavljena je kontrola dela radova prema 2. i 3. fazi, koje podrazumevaju pregled površina na kojima je izvođač obavio dubinsko snimanje do tri, odnosno šest metara. Tom prilikom nisu utvrđene kritične greške određene ovim projektom. Tokom dosadašnjeg izvođenja radova, izvođač je pronašao oružje – automatsku pušku sa pet okvira sa određenom količinom municije. Takođe, izvršeno je uvođenje izvođača u 4. fazu koja podrazumeva korišćenje ‘bore hole’ metode”, naveo je Centar za razminiranje u informaciji o obilasku lokacije.

Centar za razminiranje podseća da je Novi Sad 1999. godine bio jedan od najteže bombardovanih gradova u Jugoslaviji. 

“S obzirom na to da je tokom bombardovanja uništen i Most Slobode preko reke Dunav, opravdano je očekivati da se na sumnjivoj opasnoj površini nalaze eksplozivni ostaci rata (EOR). Realizacijom ovog projekta otkloniće se opasnost koju EOR predstavlja za izgradnju mosta i bezbednost ljudi”, zaključuje se.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.