Na Šidu i Batrovcima otkriveno 19 ilegalnih migranata

VIDEO K9: Devetnaest migaranata sprečeno je u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice ka Republici Hrvatskoj, saopšteno je danas iz Uprave carina. Na graničnom prelazu Šid je u četiri kamiona otkriveno jedanaest, dok je na graničnom prelazu Batrovci u dva kamionska tovara pronađeno osam ilegalnih migranata.

0
403

Na graničnom prelazu Šid je rano jutros među jastucima koje je bugarski kamion prevozio iz Bugarske ka Italiji pronađeno pet mladića iz Avganistana.

Dan ranije su na ovom graničnom prelazu, u ranim jutarnjim satima detaljno kontrolisana dva kamiona bugarskih registarskih oznaka, od kojih je jedan prevozio metalne delove iz Bugarske u Hrvatsku, a drugi staklene čaše u Italiju. U prvom kamionu je pronađen jedan, a u drugom trojica muškaraca iz Avganistana ikakvih dokumenta.

Nešto kasnije su u tovaru akumulatora iz Makedonije, namenjenih takođe italijanskom tržištu, pronađena još dvojica Avganistanaca.

Na graničnom prelazu Batrovci carinski i policijski službenici su tokom noći 13. februara u prikolicama dva bugarska kamiona otkrili osam ilegalnih migranata, šest državljana Avganistana i dvojicu Pakistanaca.

Detaljan pregled je, kažu carinici, najčešće iniciran vidljivim tragovima penjanja, isečenim ceradama na kamionskim prikolicama ili oštećenjima carinske plombe, mada ima i dosta slučajeva u kojima sami vozači prijavljuju sumnju da se u tovaru neko krije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.