Na sednici APV sutra i o predlozima radikala

VIDEO K9: Srpska radikalna stranka očekuje da pokrajinski poslanici na sutrašnjoj sednici usvoje njihove predloge na kojima insistiraju u poslednjih nekoliko meseci.

0
361

Srpska radikalna stranka se, pre svega protivi predlogu Pokrajinske vlade da 25. novembar bude proglašen Danom Vojvodine, kažu u Gradskom odboru ove stranke.

“Činjenica je da se Vojvodina tog 25. novembra 1918. godine apsolutno ne predstavlja ništa ne predstavlja nikakvu teritorijalnu odrednicu. Na Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i drugih Slovena koja je održana u NS 25. novembra 1918. godine ni jednom rečju,ni jednim slovom ne spominje se nikakva Vojvodina nego isključivo Banat, Bačka, Baranja i Srem”, Đurađ Jakšić koji je predsednik Poslanioške grupe SRS u Skupštini Vojvodine.

Prema njihovm mišljenju, obeležavanje 25. novembra besmisleno je bez proslave 24. novembra, jer su, istakao je Jakšić, odluke koje su tada donete na Rumskoj skupštini 1918. godine imale presudan značaj za prisajedinjenje Srema Vojvodini. Ove dane prisajedinjenja, prema rečima Jakšića, stoga bi trebalo proslavljati ne samo u Vojvodini, nego i u čitavoj Srbiji.

“Za sutra je najavljena sednica Skupštine AP Vojvodine i konačno predsednik Pokrajinskog parlamenta gospodin Pastor se udostojio da posle tri meseca na inicijativu SRS vezano za formiranje srpsko- ruskog humanitarnog centra na prostoru severnosrpske pokrajine stavi na dnevni red sutrašnjeg zasedanja”, kazao je Jakšić.

Osim ovih predloga upućenih Skupštini Vojvodine, radikali imaju i niz drugih, vezanih za unapređenje kvaliteta života građana u Novom Sadu.

“SRS je privela kraju jednu veliku akciju vezanu za prikupljanje potpisa za podizanje osnovne škole u naselju Sajlovo. Mi smo mišljenja da je na području Novog Sada potrebno podići još najmanje tri osnovne škole, imamo tri kritične tačke, a to su Sajlovo, Adice i Nova Detelinara”, naveo je Jakšić.

Radikali će, najavio je Jakšić, pokrenuti i akciju formiranja doma zdravlja na području Kaća, Budisave i Kovilja, sa sedištem u Kaću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.