Na redu uređenje Vojinova

VIDEO K9: Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja razmatrao je, na juče održanoj sednici, plan regulacije Vojinovo u Sremskoj Kamenici, koje bi uskoro moglo dobiti uređene zelene površine. Pored ovoga, na dnevnom redu našli su se i planovi Futoga, Veternika i Bukovca.

0
471

Na sednici Saveta za urbanizam, razmatran je predlog plana regulacije Vojinovo u Sremskoj Kamenici, kao i izmene i dopune planova regulacije Futoga, Bukovca i produžetka Leptirove ulice u Veterniku. Svi predlozi su prihvaćeni.

“Prvi plan je koji se odnosi na Vojinovo. Taj deo naseljenog mesta Kamenica obrađuje se kroz plan detaljne regulacije, preispituju se važeća rešenja iz plana koji je urađen još ’79. godine. Traži se racionalnije rešenje za regulaciju ulice. Inače, to je planski nastalo naselje i ono se tako i dalje realizuje, Posebna pažnja je posvećena uređenju i oblikovanju zelenih površina, s obzirom da je naselje samog takvog karaktera da zaslužuje posebnu pažnju i taj ambijent će planom biti na taj način i tretiran”, rekla je Gordana Đilas iz JP Zavod za urbanizam.

Đilas objašnjava da u Futogu preispituju objekte koji se nalaze na pojasu raskrsnice u centru u produžetku ulice Carice Milice, a koji su u režimu privremeno izgrađenih objekata. Preispituje se prostor uz saglasnost Puteva Srbije i mogućnost trajnog zadržavanja postojećih objekata, bez daljeg povećanja obima izgradnje.

“Po donošenju plana generalne regulacije Veternika, mi smo intenzivno krenuli da razrađujemo ta područja za koja je osnov Plan detaljne regulacije. Ovo je prostor koji je planiran za proširenje, budući da ima izvedenih nelegalnih objekata i sad će se planom urediti naročito površina javne namene, regulacija ulice i planirati opremanje infrastrukturom. Što se tiče predloga odluke o izmenama Plana generalne regulacije Bukovca, radi se o tome da je po važećem planu parcela koja je planirana za rezervoar u privatnoj svojini i do nje nije još realizovan prilaz. Pošto je važno da se realizuje taj rezervoar i da se nađu što povoljniji uslovi, ovim planom je predloženo da se na gradskoj parceli realizuje rezervoar”, navela je Đilas.

Prihvaćeni predlozi naći će se na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.