Na putu ka demokratskim izborima

VIDEO K9: U Palati Srbija danas je upriličen plenarni sastanak posrednika Evropskog parlamenta u međupartijskom dijalogu sa predstavnicima 15 političkih partija, među kojima je i Demokratska stranka u kojoj kažu da su spremni za slučaj da izbori budu održani, ali i za slučaj da ih ne bude.

0
9

Na sastancima u okviru dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje iz Evropskog parlamenta, polazna osnova biće dokument koji su sačinili evroparlamentarci, a ne naknadno izneti predlozi opozicije, izjavio je danas za javni servis predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji je na pitanje kada će biti održani predsednički, republički i beogradski izbori, rekao da se kao dan izbora nameće 3. april 2022. godine.

U Demokratskoj stranci kažu da su spremni za dva scenarija: za slučaj da izbori budu održani, ali i za slučaj, kako kažu, građanske proteste.

Kada je u pitanju reakcija Evropske unije na ovakva eventualna dešavanja, Dragana Rakić, potpredsednica DS-a, navodi da Evropa budno prati situaciju u našoj zemlji.

Građani Srbije, zaključila je Rakić, zaslužuju da uživaju u blagodetima demokratskog društva koje imaju i građani zemalja Evropske unije, a što se pre svega ogleda u objektivnom informisanju i funkcionisanju institucija sistema u uređenoj državi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.