Na putu do slobodnih izbora

VIDEO K9: Opozicione partije i pokreti pokušavaju da usaglase zajedničku platformu sa kojom će nastupiti u dijalogu s vlastima, koji je za drugu polovinu marta najavio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. Deo opozicije, među kojima je i Pokret "1 od 5 miliona", pripremio je takozvanu "Platforme za fer i slobodne izbore".

0
12

Građanski pokreti u Srbiji poslednjih godina postaju sve glasniji, bilo da se bore političkim delovanjem ili aktivizmom. Među njima je i Pokret “1 od 5 miliona”, koji je ime dobio kao repliku na ono što je predsednik zemlje poručio građanima 2018. godine.

Pod ovom parolom organizovani su masovni protesti i okupljanja širom Srbije, ali i šetnje u dijaspori. Pokret danas čine uglavnom mladi ljudi koji su, kako kažu, nastavili da se bore i nakon izlaska na izbore prošle godine.

Danas su za istim stolom sa 11 različitih opozicionih stranaka, organizacija i pokreta i posebno su, kako je istakao, ponosni na to što su, prilikom formiranja tzv. “Platforme za fer i slobodne izbore”, ideje Pokreta “1 od 5 miliona” prihvaćene u potpunosti.

Protest je, smatra Bežinarević, uspeo baš zato što je okupio ljude različitih ideologija da deluju jedinstveno ka zajedničkom cilju – promenama, bez obzira na međusobne razlike.

To je, zaključio je on i dovelo do formiranja opozicionog stola i stvaranja Platforme za fer i slobodne izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.